Alla inlägg under april 2009

Av Tess - 18 april 2009 20:10

Just nu sitter jag och nattar min minsting som vi naturligtvis skämt bort med att natt, för att det är så mysigt. Men de senaste månaderna har jag försökt att sitta bevid med datorn så hon ser mig. Jag är en bit bort. Vi har precis haft en diskussion om natträdsla, eftersom hon säger att hon är rädd. Hon är alltid rädd på kvällen min 4 åring. Hon kramar sin ior som hon säger är full med hjärtan och kärlek för den har hon fått av farmor. För en liten stund sen frågade hon mig om vår drömfångar vi har i sovrummet:

-Mamma vad händer med mina otäcka drömmar?

-Hm dom tar drömfångaren så du ska få kvar alla vackra drömmar?

Det går 2 minuter:

-Mamma hur kommer drömmarna ur tanken?

-Hur menar du?

-Hur kommer drömmarna från tanken till drömfångaren egentligen?

-De svävar från tanken rätt in i drömfångaren och i drömfångaren går dom sönder och försvinner och finns inte mer.

-Mamma, ramlar dom ner i golvet då?

-Ja det kan man säga för det måste ju få plats med nya drömmar.

2 minuter går.

-Mamma?

-Ja?

-Jag är rädd mamma, mörkrädd fast det är ljust ute som dagen.

-Det är ju jätte bra att det är ljust ute älskling för då blir det ju aldrig mörkt och då kan man ju inte vara mörkrädd.

Nu tror jag hon sover men efter två minuter till kommer:

-Mamma tror du verkligen att drömfångaren fungerar på riktigt?

Hon är en liten tänkare min snart femåriga tös. Hon är inne i en intressant fas med många funderingar och hon är himla hemma kär just nu och trivs nära sin familj.

I övrigt har denna första del på helgen varit bra, Vi har pysslat lite här hemma men mycket lite. Peppe bytte däck på min bil och vi ska väl ta sats att tvätta och vaxa den nästa helg om vädret tillåter. Har ju lyckats med att repa den mot grannens buskar (skitsur över det och det retar mig) Fick tips från bilhandlarn att vi ska fixa bort det själva på detta vis. Det är ett jävla jobb som tar tid men i gengäld blir bilen fin och får ett bra skydd så det är bara att kavla upp ärmarna. Själv har jag gjort köttfärsbiffar med soltorkade tomater och basilika som grillades på grillen. Blev mycket gott för naturligtvis smakade jag. Det kan bli en favvorit i matlådan om 7 veckor. Sen har vi röjt lite på gården och allmänt slappat. I morgon blir en mer fixa dag i huset. Mera tvätt, fixa och röja. Sen blir det nog en prommenix för min del och jag hoppas på att hetsa ut min karl. Han behöver det. Vi hade en diskussion om att jag är orolig för att han inte rör sig utan har legat av sig de senaste 3 veckorna. Upplever att han *moffar* i sig men förmodligen gör han inte det mer än vanligt utan det är bara jag som irriterar mig på vad han äter och dricker för att jag så gärna vill ha det. Ser verkligen fram emot att börja äta. det ska bli supergott och egentligen känns det ganska nära i tid i synnerhet nu när man gjort sto 70% av soppfasen. Och det är nog därför jag är så het på att han moffar för att jag mentalt trappar upp samtidigt som jag är rent förskräckt av att börja äta men när det närmar sig ska jag mental ladda fullständigt. Nu verkar min lilla sötnos sova och det är dax att titta på Robinson.

Av Tess - 16 april 2009 20:01

Idag har det varit rå kallt i S-(vår)viken. Hade både mössa och vantar när jag tog en kortare stav prommis på lunchen. Det bet i kinderna vill jag lova. Vart tog den härliga påskvärmen vägen. Nåja kanske är det för att jag fortfarande kör på dubbat och har inte förmått mig att lösa ut de nya sommardäcken för 4000 kr. Det känns inget kul alls att hämta dem även om det är oundvikligt för snart får man inte köra på dubb i lagens mening. Jag är slö och visst borde jag tänka på vinterhjulens nötning men de ska oxå kasseras. Har gjort sitt så till vintern blir det nya sköna slantar som rullar i nya vinterhjul och de är ju dyrare än sommardäcken. Ja ja jag surar. Jag grubblar mycket över ekonomin och det blir verkligen ett år med åtstramning även i vår börs. Bara det nödvändigaste ska göras sen ska de ekonomiska skräp som ligger saneras för att bana väg för nästa års eventuella katastrofer. Jag pratar om arbetslöshet, inte för min del, nej jag har mer än högkonjunktur på mitt arbete, men jag tror faktiskt att min make hänger löst, riktigt löst och det känns jobbigt. I slutet på detta år får vi nog veta hoppas jag. Man kan ju ha en förtröstan att det är valrörelse nästa år och då brukar staten skjuta till mer cash till kommunerna men å andra sidan lär det finnas stora hål att stoppa i. Ett hål är ju min verksamhet som bara måste fungera då det är en lagstyrd verksamhet. Nä det blir svångremmen på. Huset ska få sitt och vi får nog backa lite på vårt. Har inte ens fått klart med semester ännu och det brukar vara klart vid det här laget. Semester får jag men hur och när det återstå att se. Vilket år som helst men inte detta året och inte nästa heller typ. Nåja jag tror jag är trött i huvudet för nu blev bloggen negativ eller kanske snarare orolig. Ska nu gå och stirra på ett av mina favoritprogramm. Stockholm-Arlanda. Det får mig i alla fall att resa i fantasin. För hur härligt är det inte att stå där vid inchecken på arlanda och känna respirret i magen för det som komma ska.

I övrigt är jag som vanligt hungrig. Inte hela tiden men så fort sopporna går ur kroppen blir jag utsvulten,,,kroppen längtar efter mat. Jag tänker snart darling om 6 veckor och 3 dagar ska du få mat, lite i alla fall. Är inne i en receptläsarperiod..formligen äter via datorn. Skulle tro at hungern har ett finger med där. Nåväl nu ska jag titta på mitt programm och drömma mig i väg. Fly me to the moon................

Av Tess - 14 april 2009 18:16

Kan väl lungt bekräfta att de två sista dagarna på påskhelgen var betydligt trevligare och bättre för min del. Dessa överlevde jag utan problem, bakade med barnen både matbröd och kladdkaka, fixade mat etc. Tänk så olika det kan vara med den mentala styrkan, jag var ju verkligen hur sänkt som helst. I dag tisdag så har 14 veckan på gång. Viktraset går ju inte speciellt fort tycker jag utan segdrar hela tiden. Jag skulle önska att det skedde i ljusets hastighet med icke. Mitt fett är djupt rotat i kroppen, måste ha verkliga tentakler runt mitt skelett eftersom det inte släpper. Veckans viktminskning är 1.3 kg och vågen visar 95.3 ( Totalt 24.2 kg. Nåja det närmar sig men det känns som man ska hålla på 47 veckor till fast jag har bara tänkt 7 veckor till med denna påbörjade. Jg går trösta mig med att jag förmodligen bygger muskler och de väger tyngre än fett så därför är viktminskningen pjutti. Det positiva var att 4 kollegor oberoende av varandra tyckte jag hade loosat vikt över långledigheten och då kanske nått har hänt fast det inte märks på vågen. Jag har ju legat i och har faktiskt inte haft någon sitta på rumpandag förra veckan. 3 pass styrketräning, ett danspass som var ganska lugnt, blev varm men inte slut och sen 3 stavgångspass á 1 timme med situps. Så egentligen borde jag väl tappat mer men som jag sagt förut: Jag och hulken. Ska i väg på dans igen för det är tisdag kväll. Jag hoppas att jag är gladare efter denna träning för den förra var totalt meninslös och odíciplinerad och faktiskt dålig eftersom dansfröken var sen desstuom så av 2 timmars danstid dansade vi max 1 timme och massa prat däremellan. Jag funderar på att ta upp detta eftersom vi faktiskt betalar för dansträning. Hade det varit i helt privat regi och vi dansade inför ett gig hade saken varint annorlunda. Nåja det tåls att fundera på hur man ska förhålla sig detta. Har i alla fall tagit med en danskjol och en topp, Tänkte testa en av de nya långkjolarna så man kan hålla balansen. Det vore väl trist om man damp i backen när man uppträdde. Oj nu har jag brott. blir hämtad strax. Dax att göra sig klar i ljusets hastighet, ja det klarar jag i alla fall. Alltid nått.

Av Tess - 11 april 2009 18:32

I dag har dagen varit en riktig tur i djupa dalar och på höga berg. Varmt har det varit för att vara april så vi är nöjda av att suttit i t-shirt. Har haft en fruktansvärd mentalt jobbig dag där jag brottats med tankar och alla har en gemensam nämnare, förtäring av något slag. Jag tror ledighetskänslan i kombination med sol och vackert väder samt att alla i stugorna runt om sitter och skrattar glatt till buffén på sina altaner har gjort det. Jag har haft en sån semesterkänsla och semster är lata stunder, god mat och dryck. Jag har velat äta, dricka gin och tonic, vin och äta mat. Jag nästan är förbannad över hur Peppe äter och dricker, tycker han tuggar hela tiden, mat, öl, nötter, godis, godis mera öl. BLÄ. Hade en redig svacka på sen eftermiddagen när jag gick in och nästan tjöt och mådde överjävligt, frustrerad, irriterad, en mängd möjliga och omöjliga tankar. Jag önskar att jag kunde sova bort resten av helgen och vakna på tisdag på jobbet när det är fullt upp. Eller ännu bättre vakna i början av juni, smärt som en sticka.  EN uns grav PMS påverkar mina känslostormar helt klart och att soppa och ha PMS är fan ingen picnic. Just nu känns inget kul alls utan mer som ett nattsvart mörker. Martyren inom mig sa åt maken att kanske bjuda hem sig till någon annan som festar och äter så slipper han en sån tyst som mig. Jag är verkligen supertyst i dag, lixom orkar inte prata utan försöker härda ut. Ja rent överleva. Trodde jag hade samlat mental kraft över prommisen jag tog i dag och det höll en timme eller två sen tog mörkret över trots sol och vackert väder. I morgon kanske man vaknar med en annan inställning. I morgon är en annan dag.

Av Tess - 9 april 2009 07:09

Var supertidigt på jobb i dag och ska sluta kl 10 bara för att det känns jävla bra. Stänger normalt kl 12 en dag som denna men jag tänkte dra och träna efter 10 och sen hem. Gymet är bara öppet några timmar i dag och sen stängt till på måndag så det gäller ju att passa på. Får väl greppa stavarna i helgen. I alla fall fick jag enorm motivationshöjare i går. Danskjolarna och en top kom från Istanbul efter många om och men. Jag drog på hela den röda stassen med guld bling bling och gud vad jag kände mig som en riktig orientalisk förförerska. Min make blev helt överrumplad och började fotografera. Den knall oranga stassen är fräck men det kräver några kilo för att den ska bli perfekt. Såg dock himla kurvig ut i den eftersom kjolen är av sjöjungfrumodell. Ja jag dansar orientalisk magdans för den som läser detta och undrar. Tajmingen av klädernas ankomst kunde inte bli bättre för nu jävlar är påsken bara en ledighet med familjen och inte massa mat. Traditioner har vi ändå för tjejernas skull. Ska frysa en soppa idag för att få glass till fikat i morron. Hoppas det fungerar. Längtar efter min familj enormt och det ska bli sååå kul att träffa dem. Är det dåligt väder ska jag krypa ner i bingen en stund vid 13 tiden eftersom jag varit uppe i ottan alla dagar. Märkligt är att ingen har vaknat när jag glidit ut, kanske håller tjejerna på att bli stora och vill sova. Så bekvämt.

 Påskhelgen blir lugn och stillsam. Vännerna Å och O kommer i morgon för grill. De har fixat all mat så jag slipper och hört sig för om det är okej. Jadå  så länge det inte kommer in rött underbart vin så klarar jag mig alltid. Resten av dagarna är oplanerade och vigda för familjen. Känns supernice. Mina päron har fullt upp med husvagn och vänner och jag känner ändå inte för att träffas eftersom jag inte äter. Få se om jag kan få in någon bild i bloggen hemma. Telenätet ligger nere så jag vet inte om vi kan komma ut på internet hemma. Hela området har varit utan fast telefoni i dagar. En större ledning är av tydligen. Glad Påsk och njut av ledigheten. CIAO

Av Tess - 7 april 2009 07:35

Ja då glider man över i den 13 veckan. Låter ju som man ska ha bebis men har växes man inte utan man minskar jävligt sakta men säkert i alla fall. Min härliga man påminner mig ständigt när jag är frustrerad och inte går ner tillräckligt snabbt, att hörru du går ju i alla fall inte upp. Och så är det ju i slutändan. Har inte haft någon enorm viktminskning den senaste veckan 1,4 kg men nu står den på 96,6 kg. Men jag såg något fantastiskt på måttbandet. Jag har ju inte direkt haft någon hastighet i måtten men jag har ju inte den formen heller så det syns våldsamt men just nu är det 16 cm midjan vilket innebär att jag är UNDER 1 meter i mindjan 98 cm. Så coolt. Och även på tjockisdelen, höfterna och hänget där fram så var jag 20 cm mindre. Ja man får vara glad för det som händer. Det pekar ju klockrent neråt. Jag började att lyssna på mentala skivan som jag fick i bakläxa förra gången av min grupp. Ska sätta av 15 min av min fikarast varje dag för att lära mig lyssna på den. Alla säger ju att det är SÅÅÅÅ bra och VIKTIGT för framtiden för att behålla mina nya mått och att den där UNESTÅL som skapat denna mentala träning är en GRURU utan dess like så jag får väl ge mig i kast med den helt enkelt. Har den på mp3 spelaren så jag har väl inget att skylla på heller. Nåja!


Barnen och maken har lov och de verkar ha haft en underbar måndag i går. Det var strålande varmt tillskillnad från i dag. Jag startade med att skrapa rutorn. Det gillar jag inte. Det var 3 minus när jag klev upp kl 06. Det hinner väl ändras under dagen. I dag stod påskpyssel och pannkakor på listan. Vår egen filofix, ja om ni inte ser bollibompa så är det vår pyssel Qvinna vänninan Å som ska göra gipskyckligar med alla 4 tjejer idag. Så jag får väl se alla alster när jag kommer hem. Verkar faktiskt bli pysselväder i idag. Nu väntar jobb och dagens första soppa innan mötena drar i gång. Hektiska tider för en socialsekreterare i dagens läge!!!! 2,5 dagar att härda ut till det är LÅÅÅÅÅÅNG helg

Av Tess - 5 april 2009 20:57

Är precis hemkommen från lite magdansträning hos min vän M. Vi körde järnet med teknik och dansade igenom koreografierna som snart är 6 st en gång. Inte speceillt flåsig träning men däremot väldig kroppsträning typ bodytoning. Vi avslutar våra danspass med situps till en afrikansk/egyptisk låt som är 6 min. I dag passade vi på att räkna hur många situps det blev. Ja närmare bestämt 168 st vilket är fin fint för magen som var mördad efteråt. Vad gör man inte för att hitta Shakira magen, IN MY DREAMS! Kännde att jag behövde få berätta detta, stolt som jag är. Helgen har varit bra, Intesiv i perioder för att övergå i lugn. Tillbringat 2 timmar i solen i går och 2 timmar i solen i dag på rumpan på en stol. Känndes helt underbart. Vill inte alls jobba, vill inte alls åka i från min underbara familj i morgon men jag måste väl. Nu ska jag gosa med min make. Tjilevippen! 

Av Tess - 3 april 2009 16:49

Idag pratade jag med en kille på gymet som också hållt på med soppor i 4 veckor. Han går inte i min grupp men jag har fått höra det ändå så jag knallade fram till honom och sa att jag verkligen spanat in förändringen. Jag  talade om för honom att det verkligen syns på honom och det visade sig att han loosat 17 kg. Han tyckte detsamma om mig för han hade visst kollat in mig med och förändringen, ja man gör ju det när man vet att någon kämpar extra. Ja sa jag jag har tappat 22 kg på 11 låååånga veckor. Livet är bra orättvist skrattade jag över hans snabba minskning. Fortsatte min styrketräning och reflekterade över Kvina Vs Man och kom fram till att en kvinna är segare att knäcka, tåligare, envisare mentalt och helt klart bättre i motivation eftersom vi får hålla på så jävla mycket mera längre. En karl hade aldrig haft samma tålamod utan mat sååå länge så därför tappar de snabbare och det är bara detta jag vill tro och inget annat. Jag är en STOR smula avis men å andra sidan är det väl meningen att man inte ska vara som pinne heller utan lite generösa former är ju alltid snyggt, eller hur?  Och då är det ju himla synd att gå ner för mycket för fort dvs i samma hastighet som en man. BLÄ!

 I dag börjar den där helgen. Jag brukar klara det rätt fint men jag känner VERKLIGEN för att äta, gärna grillat kött, och dricka VIN. Ringde och sa till min man att jag skulle vilja dricka gott rött vin tills jag somnar. Okej det kanske skulle bli ett glas men det skulle vara härligt gott. Jag är jätte SUGEN, verkligen. Jag tror det är våren och solen och allt som triggar igång känslor. Ja det får bli en annan gång. Ska hem och dricka TE i mina STORA rödvinsglad och sjunga singstar. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards